Медіа
Перегляди: 930
7 серпня 2015

Марія Золкіна: Найбільший ризик для України – втратити вагу свого голосу під час міжнародних переговорів стосовно врегулювання воєнного конфлікту на Донбасі

Росія не зацікавлена  в припиненні конфлікту,  навіть у його замороженні. Про це в ефірі телеканалу  «112 Україна» сказала політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучерів  Марія Золкіна. За її словами, російській стороні не вигідний стан «тиші», вона робить ставку на підтримання певного рівня напруги, для того щоб можна було перспективою воєнного наступу шантажувати Україну і Захід і в такий спосіб тиснути на них, зокрема перед черговими переговорами.

Найбільший же ризик для України – втратити вагу свого голосу під час міжнародних переговорів з приводу врегулювання конфлікту, вважає Марія Золкіна.  Тому розширення формату переговорів, долучення до нього адвокатів із інших країн, на її думку,   може зашкодити  Україні. «Підтримка Польщі і Балтійського союзу дуже важливі для України, – каже Марія Золкіна. - Але це важливо на рівні Європейського союзу, де вони можуть просувати і відстоювати посилення санкцій проти Росії, підтримку України у фінансовому плані і плані реформ. Ця підтримка потрібна на рівні ООН, ОБСЄ та Ради Європи, але міжнародний формат стосовно врегулювання воєнного конфлікту на Донбасі не може включати дуже багато країн», - переконана політичний аналітик.