Медіа
Перегляди: 3183
4 червня 2020

Хаотичність у кадрових призначеннях несе небезпеку країні

Про нові призначення в уряді, візит Дмитра Кулеби  та Андрія Єрмака до Берліна та інші політичні події тижня йшлося в розмові «Великого ефіру Василя Зими» на телеканалі Еспресо  – з  Олексієм   Гаранем, професором політології НаУКМА, науковим директором Фонду «Демократичні ініціативи».

На початку ефіру (з 32 хв.) Олексій Гарань повідомив, що 3 червня відбулося поховання праху видатної соціологині Ірини Бекешкіної, чого в належний час не було зроблено через карантинні обмеження.

«Усвідомлення втрати приходить поступово, – відзначив він. –  І вже зараз соціологи говорять про те, що не вистачає Ірини Бекешкіної.  особливо це відчутно напередодні виборчих кампаній. Вона була мірилом чесності та прозорості і завжди вимагала  дотримуватися професійних стандартів, різко виступала проти того, що називається «Рога і копита» – таких собі соціологічних організацій, які з’являються  напередодні виборів і видають  результати для певних кандидатів. У зв'язку з тим, що запускалися чутки про те, що начебто Фонд «Демократичні ініціативи» хочуть купити і «прибрати  до рук», хочу запевнити –  цього не вийде. Ми  будемо продовжувати справу Ірини Бекешкіної і робити її чесно», – наголосив Олексій Гарань.

Щодо останніх ротацій в уряді, на думку Олексія Гараня,  призначення міністром культури Олександра Ткаченка може нести небезпеку для країни. Не ставлячи під сумнів його  професіоналізм, за словами політолога, залишаються питання до принципів цього медійника й народного депутата.  

«Ми розуміємо, яку роль відігравали «Плюси» (телеканал «1+1» – ред.) в системі Коломойського, як  їх використовували з  метою політичної боротьби під час останніх виборів, і  якщо Ткаченко  цю  боротьбу перенесе на міністерство,  буде велика небезпека для країни», – застеріг Олексій Гарань, акцентувавши, що це не лише міністерство культури, а й інформаційної політики.

За нинішньої влади ми побачили й тенденцію  відсунення МЗС від багатьох питань на російському та американському напрямі, каже професор політології.  Але  тепер роль МЗС поступово  відновлюється. Його позиція дозволила скорегувати, зокрема, ті рішення,  які були парафовані  11 березня у Мінську Єрмаком.

«Зараз непублічно МЗС і Олексій  Резніков корегують позицію Єрмака. І це добре», – наголосив Олексій Гарань в контексті візиту Дмитра Кулеби  та Андрія Єрмака до Берліна.

 А загалом призначення в уряді мають хаотичний характер, вважає політолог.

«Зміна двох посад  впродовж пів року кадрового  дипломата Пристайка, який має цінний досвід, свідчить про хаотичність і невизначеність в  Офісі Президента», – наголосив  Олексій Гарань.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024