Медіа
Перегляди: 2940
21 листопада 2012

Ірина Бекешкіна: Ця влада не збирається грати за правилами

Влада на парламентських виборах показала, що не вміє грати за правилами. Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказала експерт, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Вона пояснила, що влада так хотіла виграти, що навіть для цього змінила саме виборче законодавство, інформує Газета по-українськи.

"Вибори чітко показали, що ця влада не може грати за правилами і не збирається цього робити. Тому, якщо виявляється, що не можна перемогти за правилами, то правила треба змінювати. Так за тим законом про вибори, який був до цього, було очевидно, що цілком можливо, що Партія регіонів програє за пропорційною системою. Значить треба змінити закон, що і було зроблено", - підкреслила експерт.

Бекешкіна додала, що чинна влада керується принципом: "Якщо правила нас не влаштовують – треба їх змінити так, щоби ми могли виграти".

"А якщо вже не можна виграти за зміненими правилами, значить треба просто грати без правил. І те, що відбувалося через кілька днів після виборів, можна назвати брутальною грою без правил, яка просто шокувала всю Європу", - підкреслила соціолог.

Вона розповіла, що всі міжнародні спостерігачі були шоковані тим, що діялося на дільницях і з їхніх розмов та з іноземної преси "лунало одне слово - "шок".

Нагадаємо, проектом постанови ВРУ рекомендується ЦВК призначити повторні вибори у 5 одномандатних округах - №№ 94, 132, 194, 197 та 223. Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу біля ЦВК у вівторок, 6 листопада, заявив, що опозиція оскаржить рішення Центральної виборчої комісії про перевибори на п’яти «проблемних» округах.

Джерело: 

ZAXID.NET