Медіа
Перегляди: 1312
18 вересня 2014

Ірина Бекешкіна: "Сильна Україна" і "Свобода" - на межі прохідного бар'єру

Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" при об'єднанні із залишками Партії регіонів може пройти в парламент. Про це заявила соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна в інтерв'ю "Лізі".

"Таке об'єднання, швидше за все, буде прохідним. Необхідний бар'єр вони долають, але навряд чи істотно. 7-8% - верхня межа, а взагалі менше навіть. Вважається - легко 2,2% зараз має Партія регіонів, Тігіпко - 4,5% , додайте частину тих, хто не визначився", - сказала Бекешкіна.

На думку соціолога, таке об'єднання вигідне насамперед самому Тігіпку, оскільки інакше йому не вистачить голосів виборців.

Комуністична партія України, на думку Бекешкіної, залишиться "за бортом", оскільки основний електорат комуністів залишився в окупованому Криму. "Додамо сюди частину окупованого Донбасу і велику кількість розгублених виборців на його неокупованій частині. Поки комуністи за бортом", - каже Бекешкіна.

Також на межі прохідного бар'єру перебуває ВО "Свобода". "Свобода - до цих пір більшою мірою регіональна сила. Щойно в Західній Україні з'являється альтернатива, електорат Свободи розмивається. Якби Правий сектор не йшов на вибори, Свобода проходила б гарантовано, а поки є питання. Ще й Ляшко у них виборців відтягнув ", - сказала соціолог.

Нагадаємо, за даними різних соціологічних опитувань, до нового парламенту проходять від трьох до шести політичних сил. За найбільш щедрими прогнозами до Верховної Ради проходять "Солідарність", "Радикальна партія", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "УДАР" і "Сильна Україна".

Ukranews