Медіа
Перегляди: 1640
5 січня 2016

Ірина Бекешкіна - про електронне декларування: Система не здається

Електронне декларування майна є справжньою проблемою для корупціонерів, у той час як відстрочення на рік дає можливість "все залагодити"

Відстрочення на рік електронного декларування, необхідного для візового режиму, свідчить, що "система не здається". Про це заявила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна на своїй сторінці в Facebook.

"Насправді відстрочення на рік електронного декларування майна державних службовців є надзвичайно важливою в питанні корупції. Як бачимо, система аж ніяк не здається", - написала вона.

Бекешкіна констатує: електронне декларування майна є справжньою проблемою для корупціонерів, у той час як відстрочення на рік дає можливість "все залагодити".

"Зараз йде інтенсивне позбавлення від майна, яке неможливо приховати (на відміну від рахунків в іноземних банках або золота і діамантів)", - зазначила вона.

За словами директора Демініціатив, власники елітного житла і дорогих авто намагаються активно їх продати або переписати на надійних людей.

"Через рік виявиться, що всі чисті чистенькі і навіть бідні, як миші", - підкреслила Бекешкіна.

Нагадаємо, вчора народний депутат, член НАПК Віктор Чумак повідомив, що декларування всіх активів в електронному вигляді, необхідну для безвізового режиму, відклали на рік. "У прийнятому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув у залі, не впевнений, що чули про нього і на засіданні комітету, але це перевіримо за стенограмою. Цей самий пункт відстрочує на рік початок дії нової системи фінансового контролю, яка передбачена законом про запобігання корупції і яка вводиться в дію рішенням НАПК ", - написав він.

Ліга.net