Коментарі
Перегляди: 1432
12 листопада 2018

Громадяни України розчаровані боротьбою з корупцією в країні

Громадяни України розчаровані боротьбою з корупцією в країні. До того ж зріс відсоток людей, які вважають, що причини корупції криються у ментальності українців.

Відповідні дані були озвучені під час дискусії, організованої фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, передає кореспондент інтернет-видання UA1.

Так, політичний аналітик фонду "Демократичні ініціативи" Андрій Сухарина зазначив, що, згідно із опитуванням, абсолютна більшість громадян України – 91% – вважають корупцію серйозною проблемою в країні.

Причину невтішних показників боротьби з корупцією більшість українців (61%) вбачають у тому, що ті, хто повинен боротися з корупцією, є самі корумпованими.

 

 

Водночас 38% опитаних громадян вважають, що корупція є частиною української ментальності, не згодні із цим – 46% респондентів.

"Насправді хвилюючим є деякий інший аспект – чим молодші респонденти, тим частіше вони вказують на те, що корупція може вважатися проявом української ментальності. Це є тривожний дзвіночок і це говорить про те, що на сьогодні вже виросло ціле покоління і формуються нові покоління, які живуть в середовищі постійної дискусії навколо корупції про те, як її можна подолати. Але насправді віз і нині там", – зазначив Сухарина.

Директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, своєю чергою, додала, що для учасників Майдану найбільш важливим було покарання людей, задіяних у корупції.

"Розчарування людей, воно пов’язано в тому числі і з тим, що корупціонери залишаються безкарними. Коли люди бачать постійно в ЗМІ та по телевізору арешти, звинувачення, а потім виявляється, що це закінчується пшиком, вони розчаровані не лише в судовій системі, а у владі і в можливості справедливості загалом", – резюмувала вона.

Людям, наголосила Бекешкіна, надзвичайно важливо, щоб корупціонери сіли. Це буде для них доказом, що є справедливість і що з корупцією можна боротися.

Оригінал: UA1

Останні новини з категорії Коментарі

Про ставлення українців до переговорів та що може містити в собі «План Перемоги» Зеленського – Олексій Гарань

Олексій Гарань розповів на Радіо NV про ставлення українців до можливих переговорів, а також про те, що може лежати в основі «Плану Перемоги...
19 вересня 2024

На Заході є страх перед ескалацією між Росією і країнами НАТО, і Росія вдало грає на цій слабкості Заходу – Марія Золкіна

Марія Золкіна в інтерв'ю Радіо Свобода про те, чому Захід стурбований передачею Іраном балістичних ракет Росії і чи очікувати Україні на доз...
16 вересня 2024

Чи виграє Україна війну без ударів балістикою по РФ і чому союзники не хочуть зняти всі заборони. Велика розмова з безпековим аналітиком Тарасом Жовтенком

Як та навіщо ворог експериментує зі своїми та чужими балістичними ракетами? Чим може відповісти Україна? На ці та інші питання в інтерв'ю Vi...
14 вересня 2024

Ґрунтовних змін немає – Петро Бурковський про найбільшу перестановку в уряді з початку війни

Петро Бурковський прокоментував для видання El Español перестановки в уряді, поставивши під сумнів їх значущість
13 вересня 2024