Коментарі
Перегляди: 2662
5 грудня 2017

Головна загроза від Саакашвілі для Порошенка - це вміння швидко й ефективно організовувати протести

Головна загроза від Саакашвілі для Порошенка - це вміння швидко й ефективно організовувати протести. Таку думку політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Руслан КЕРМАЧ  висловив DW.

Він вважає, що Петро Порошенко справді побоюється Міхеіла Саакашвілі, але не як політичного опонента, оскільки рейтинги Саакашвілі невисокі. Згідно з дослідженням центру Разумкова в жовтні, за "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі" готові були проголосувати лише 1,7 відсотка українців. "Головна загроза від Саакашвілі для Порошенка - це вміння швидко й ефективно організовувати протести й згуртовувати опозиційно налаштованих осіб. Він як магніт для невдоволених. А їх в Україні дедалі більше", - припускає Кермач.

На думку аналітика, через соціальне невдоволення "ефект Саакашвілі" може стати відправною точкою для масових протестних акцій в Україні. Саме тому, за словами Кермача, влада намагається знайти "слабкі точки" суспільної думки, аби "каналізувати" Саакашвілі та протестні рухи в країні. "Знайди "руку Кремля" в будь-якій акції, і вона дискредитована: на неї ніхто не прийде. В Україні це ефективно спрацьовує", - каже аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Оригінал: DW

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024