Коментарі
Перегляди: 426
16 червня 2022

Фонд «Демократичні Ініціативи» закликав перейменувати вулицю Генерала Карбишева на честь Ірини Бекешкіної

Фонд «Демократичні Ініціативи» імені Ілька Кучеріва закликав перейменувати вулицю Генерала Карбишева у Дніпровському районі Києва на честь української соціологині Ірини Бекешкіної.

Комунікативний менеджер «Демініціатив» Юрій Горбань зазначив, що Фонд уже два роки звертається до Київради з відповідним клопотанням.

«Прошу підтримати ініціативу перейменування вулиці Генерала Карбишева (міфічний ідол радянської пропаганди) на вулицю відомої соціологині та громадського діяча, директорки Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірини Бекешкіної. Саме на цій вулиці у скромній квартирі проживала Ірина Бекешкіна. Демініціативи уже два роки зверталися до Київради з відповідним клопотанням, й ось нарешті є гарний час для успіху. У додатку "Київ цифровий" з'явилася можливість проголосувати за нові дерусифіковані назви вулиць», – написав Горбань у фейсбуці.

Горбань нагадав, що експертна комісія з авторитетних вчених рекомендувала саме назву вулиці Ірини Бекешкіної, «але все залежатиме від результатів електронного голосування», яке «вирішально вплине на голосування Київради».
Нагадаємо, у застосунку «Київ Цифровий» можна проголосувати за перейменування і дерусифікацію вулиць у столиці.

Голосувати можуть усі громадяни України, для верифікації використовується Bank ID.  Для того, щоб проголосувати в додатку «Київ Цифровий» обирайте «Електронна демократія» – «Голосування за дерусифікацію»; – переглядайте перелік назв і натискайте «Проголосувати».

Українська соціологиня, директорка Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, членкиня правління ГО «Детектор медіа», старша наукова співробітниця Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна померла у березні 2020 року.

Працювала науковою редакторкою журналу «Філософська думка», молодшою і старшою науковою співробітницею Інституту філософії АН УРСР. З 1991 року — науковою співробітницею Інституту соціології НАН України.

У фонді «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва пані Ірина працювала з 1996 року. Стала авторкою понад 100 наукових робіт.

Багато років вона входила до списку 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу «Фокус».  

Джерело: Детектор медіа

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024