Медіа
Перегляди: 1207
5 травня 2015

Європа не вкладає в Україну гроші через відсутність реформ

Незважаючи на підписану з Євросоюзом Угоду про асоціацію, Україна не бачить європейських інвестицій в свою економіку через відсутність необхідних реформ.

Про це в ефірі СК сказала політолог Марія Золкіна.

«Незалежно від того, які угоди будуть підписані, інвестор не прийде в країну, де він не впевнений в тому, що зможе захистити свої інтереси. Це питання правосуддя, боротьби з корупцією, управління на державному рівні. Виконання умов Угоди про асоціацію створює всі умови для того, щоб в країну прийшов інвестор», - зазначила Золкіна.

У той же час, додала вона, якщо реформи будуть проводитися, ЄС більше не зможе відмовляти Україні у членстві.

«Війна України з Російською Федерацією, події всередині країни протягом останнього року змінили призму, крізь яку ЄС став дивитися на відносини з Україною. Якщо наша країна виконає хоч частково ті реформи, які від нас чекають, нас не можна буде тримати на відстані витягнутої руки. З точки зору останніх політичних подій України вливається в європейський контекст. ЄС ні Україну, ні будь-яку іншу державу Східної Європи не буде тягнути за вуха до складу своїх членів. Сьогодні ЄС підійшов до серйозної проблеми про те, інтегруватися вглиб або ж вшир», - сказала Золкіна.