Медіа
Перегляди: 1911
27 серпня 2012

Експерти розкритикували партсписки: продають місця, беруть зірок

Серед інших причин незадоволеності списками - закритий спосіб їх складання і потрапляння до списків недостойних кандидатів

фото: ukraina-vpered.com

На думку експертів, Олесь Доній та Тарас Стецьків були незаслужено позбавлені місць у виборчих списках, а Таїсія Повалій і Андрій Шевченко незаслужено їх отримали.

Про це свідчать результати експертного опитування, проведеного фондом Демократичні ініціативи, результати якого  оприлюднила  на прес-конференції експерт фонду Марія Золкіна.

За словами Золкіної, оприлюднені партіями виборчі списки не задовольняють більшість опитаних експертів. 29 з 50 експертів вказали, що списки їх "переважно не       задовольняють" і ще троє - що "не задовольняють повністю".  Більше за інші експертів задовольняє список об'єднаної опозиції Батьківщина (19 експертів), партії УДАР (14 експертів) і партії Свобода (11 експертів).

Найменше респонденти задоволені списком Партії регіонів (21 експерт), партії Україна - вперед! (12 експертів) та партії УДАР (11 експертів).

Серед причин незадоволення списками Золкіна назвала вкрай недемократичний і закритий спосіб їх складання, потрапляння в списки недостойних кандидатів, включення до списків зірок, які не будуть займатися законотворчістю, а також підозра, що місця в списках продавалися. Вона наголосила, що серед тих, хто заслуговує права бути у Верховній Раді, але не потрапив у виборчі списки, найбільша кількість експертів назвали Олеся Донія (20) і Тараса Стецьківа (17).

У той же час, список людей, які ніяк не повинні бути в новому парламенті, але потрапили до прохідної частини списку, очолили Таїсія Повалій від Партії регіонів (14 експертів), Андрій Шевченко від партії Королевської та Тетяна Донець від Батьківщини.

Крім того, шість експертів вказали, що майже весь список Партії регіонів складається з кандидатів, які ніяк не повинні бути у Верховній Раді нового скликання.

Загалом в рамках дослідження було опитано 50 експертів, з яких 25 - журналісти і 25 - політологи, соціологи, громадські діячі.

ЛIГАБiзнесIнформ
Информационное агентство
www.liga.net

 

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024