Медіа
Перегляди: 954
18 березня 2020

Петро Бурковський розповів про дослідження щодо статусу жінок-ветеранок та сервіси для них

 «Якщо міністром ветеранів стане «паркетний генерал», то довіра до нього з боку  ветеранської спільноти, зокрема, з боку жінок, навряд чи буде. Тому, коли ми  маємо  ухвалювати кадрові рішення щодо Міністерства ветеранів чи  Міністерство оборони ці моменти треба враховувати», -  сказав аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» Петро Буроквський у студії Радіо НВ, презентуючи дослідження щодо статусу жінок-ветеранок та сервісів  для них., проведене Фондом.

Він повідомив, що самі ветеранки не схильні  розділяти проблеми ветранської спільноти на  чоловічі та жіночі. Та все ж дослідження увиразнило  масштаби певних проблем ветеранської жіночої спільноти і дало змогу сформувати чіткі рекомендації, на основі яких буде  розроблено модель сервісів, що поєднуватиме наявні та запропоновані нові послуги.

Дослідження проводилось в межах проєкту «All4One: комплексна програма психологічної та менторської підтримки ветеранів», який виконується Фондом Східна Європа за підтримки Посольства Великої Британії в Україні і є спробою оцінити наявність особливих потреб жінок-ветеранок, рівень їхнього задоволення соціальними сервісами на державному та місцевому рівнях, а також – наявність запитів на такі сервіси.