Коментарі
Перегляди: 1788
10 травня 2018

До виборів президента далеко, і рейтинги можуть змінитися. В Україні занадто багато "вільного" електорату

Просідання рейтингу президента України Петра Порошенка не викликає подиву, оскільки до виборів позиції чинних глав держави завжди знижуються, заявила в коментарі виданню "ГОРДОН" соціолог Ірина Бекешкіна.

 

Президентські рейтинги до виборів 2019 року можуть зазнати серйозних змін, оскільки багато українців ще не визначилося, за кого голосуватимуть, - каже директор Фонду "Демократичні ініціативи", соціолог Ірина Бекешкіна.
 

"Вакарчука (музикант Святослав Вакарчук. "ГОРДОН") і Зеленського (актор Володимир Зеленський. – "ГОРДОН") додають до соцопитувань, щоб подивитися, як люди реагують на нові обличчя. А суспільство хоче бачити нових людей у владі. Прогнозувати, хто здобуде перемогу у другому турі, зараз дуже складно. Та і з першим те саме. До виборів ще далеко, і ситуація з рейтингами може змінитися. В Україні занадто багато "вільного" електорату", – підкреслила соціолог.

За її словами, підтримка виборців у президента України Петра Порошенка та лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко практично однакова.

"У Порошенка з кінця минулого року приблизно рівний рейтинг із Тимошенко. Навіть більше, Тимошенко виривається вперед. Нинішнє просідання позицій президента зрозуміле – це загальна тенденція: до виборів рейтинг глав держави завжди знижувався. У людей розчарування, багато хто не визначився з вибором. Зараз у нас немає чітко визначених лідерів – у всіх насправді мізерні відсотки. Визначаючись із кандидатом у президенти, українці вибиратимуть менше зло", – зазначила Бекешкіна.

Якби президентські вибори відбулися у квітні і в них взяли участь актор Володимир Зеленський та музикант Святослав Вакарчук, то чинний президент України Петро Порошенко посів би четверте місце. У разі виходу у другий тур він би програв у будь-якій із можливих пар конкурентів, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Лідером президентського рейтингу серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором, залишається глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко. У першому турі її готові підтримати 16,1% виборців. Далі йдуть екс-міністр оборони Анатолій Гриценко (12,7%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (12,2%), президент Петро Порошенко (12,2%), актор Володимир Зеленський (10,8%), музикант Святослав Вакарчук (9,6%).

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024