Медіа
Перегляди: 1144
3 грудня 2015

Дебальцеве - це був ляпас Меркель, який став аргументом проштовхнути посилення санкцій, - Олексій Гарань

Захоплення бойовиками Дебальцевого всупереч Мінським домовленостям не фігурувало на офіційному рівні, але стало тоді серйозним поштовхом для посилення санкцій проти Росії.

Про це заявив в ефірі UKRLIFE.TV політолог, науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи"  Олексій Гарань.

"Як мені пояснювали ситуацію, воно не фігурувало на такому офіційному рівні, але насправді це стало дуже серйозним поштовхом до посилення санкцій. Тобто це дійсно стало аргументом для Німеччини проштовхнути посилення санкцій, тому що Дебальцеве - це був такий ляпас Меркель. Меркель і Олланду, можливо французи це не дуже відчули, але Меркель відчула", - сказав він.

Водночас експерт зазначив, що аргумент Дебальцевого зараз вже не може слугувати підставою для невиконання Україною інших пунктів Мінських домовленостей.

"На жаль, дуже багато треба пояснювати Заходу, розумієте, нашим партнерам. Вони деяких речей, як вам сказати, не розуміють, або не хочуть, або дійсно не можуть розуміти", - вважає він.

Наприклад, за його словами, західні дипломати не розуміють, чому прописані в Мінських угодах місцеві вибори на окупованих територіях за визначенням не можуть бути вільними.

"Заходу хотілося б вважати, що конфлікт врегульовується, їм хочеться це бачити, а якщо хочеться, то шукаються для цього аргументи", - пояснив Гарань.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024