Коментарі
Перегляди: 1324
2 червня 2021

Чому росте президентський рейтинг і чи всім рейтингам довіряти – Петро Бурковський

7 канал звернувся до політичного аналітика Фонду «Демократичні ініціативи»   Петра Бурковського прокоментувати нові політичні рейтинги, які оприлюднив Український інститут майбутнього спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп за результатами опитування, проведеного з 15 до 24 травня 2021 року.

Насамперед Петро Бурковський застеріг,  що не довіряв би даним, які оприлюднює ця компанія, оскільки цю  структурe раніше ловили на нечесному і некоректному цитуванні результатів соціологічних досліджень.  

«Ця компанія використовувала соціологічні дослідження для політичного піару», – уточнив аналітик і порадив медіа використовувати український  ресурс  TEXTY.ORG.UA , де  зібрано базу псевдосоціологів та аналітиків, які виконують політичні замовлення.

Що стосується поступового  зростання рейтингу президента Зеленського у першому кварталі, то ці дані фіксували ще наприкінці квітня й  у травні  такі соціологічні структури, як Центр Разумкова, КМІС та Соціологічна група «Рейтинг», зазначив аналітик.

На його думку,  це пов’язано з певними  політичними діями чинної влади, зокрема санкціями проти Медведчука, проросійських каналів і  тих, хто порушує закон.

«Називалися групи і тих, хто контролюють контрабанду, і  особи, які  підозрюються в контролі над контрабандою, а також особи,  які підозрюються в причетності до організованої злочинністю.  Все це впливає на зростання  рейтингу  президента»,  – акцентував Петро Бурковський.

Важливим є і те, каже аналітик, що прихильним залишається висвітлення  діяльності президента ключовими медіа-групами – Пінчука,  Коломойського і Ахметова. Основні канали теж доволі лояльно ставляться до дій президента.

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024