Олексій Гарань

доктор історичних наук, професор кафедри політології НаУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва

Медіа
Перегляди: 1548
18 вересня 2017

Чому Росія відмовляється допомагати банановим республікам ЛДНР?

Напередодні стало відомо про доручення мінфіну Росії виключити з проекту бюджету на найближчі роки гумдопомогу окремим територіям (так званим ЛДНР).

Проте прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що мова про повне згортання гумпідтримки не йде.

Олексій Гарань, професор Києво-могилянської академії, науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи»  -  на радіо "Ера Медіа" про причини обмеження гумпідтримки так званих ЛДНР Росією.

Коментар: "Це фінансово боляче для самої Росії. Донбас зараз належать напівкримінальним клікам, це велика контрабандна зона. Розруха на території викликана не лише війною, а й тим, що Росія здемонтувала багато заводів і вивезла остаткування. Утримувати Донбас з кількома мільйонами людей не те саме, що утримувати Придністров'я, де населення максимум півмільйона. До того ж економічні санкції б'ють по Росії, тому виникає питання: "Що робити далі?"

Росія зараз під тиском і вимушена маневрувати. Часткове звернення допомоги також може бути викликане дипломатичними моментами. Але якщо це так, то має наступити перемир'я".