Медіа
Перегляди: 1164
26 квітня 2015

Близько 50% всіх українців і 20% жителів Донбасу підтримують вступ до НАТО

Якби референдум про вступ до НАТО проводився завтра, то він був би виграний, так як близько 50% всіх українців і 20% жителів Донбасу підтримують військову інтеграцію з альянсом. Про це розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна для статті "Україна - НАТО: довгий період" дозрівання ".
" Після агресії Росії привабливість НАТО різко зросла. У 2012-2013 роках вступ до НАТО підтримувало 14-15% населення , а зараз це майже 50%. Відповідно, нейтральний статус втратив свою привабливість. Якщо цей референдум буде, то він буде виграний, хоча б тому, що люди, які будуть проти, значною мірою, не підуть на цей референдум ", - упевнений експерт.
За словами Бекешкіної, підтримка військової інтеграції традиційно різниться у різних регіонах України, проте на Донбасі також очевидним є зростання кількості симпатиків інтеграції з альянсом.
"Абсолютна підтримка на заході, підтримка в центрі, і відносна непідтримка в східних і південних областях. Але відносно - це 35% "за", а 50% - "проти". На Донбасі мене дуже здивували останні дослідження. Якщо згадати, що не так давно по всій Україні підтримка вступу в НАТО була 14-15%, то Зараз на Донбасі (підконтрольна України територія, - ред.) 21% населення виступають "за". Таке раніше навіть уявити собі було важко ", - заявила Ірина Бекешкіна в коментарі CitySites.

"056.ua"