Медіа
Перегляди: 1164
8 січня 2014

Більшість українців підтримує вступ до Європейського Союзу

Результати соціологічного дослідження засвідчують, що більшість населеня України підтримує вступ до Європейського Союзу.

Про це повідомила директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна на прес-конференції в Укрінформі.

"Якби зараз в Україні відбувся референдум щодо вступу до Європейського Союзу, то більшість проголосувала б за вступ - 48%, проти - 36%, 7% не визначилися і 9% не брали б участі у референдумі", - сказала Бекешкіна.

Водночас, згідно з опитуванням, у разі проведення референдуму щодо вступу до Митного союзу, більшість населення не підтримала б цей вступ: 45% проти, 35% - за. Такий результат соціологічного дослідження за останні роки отримано вперше, зауважила директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва".

Щодо так званих московських угод, то, згідно з опитуванням, 47% населення підтримують їх підписання. Більше того - підписання цих документів підвищило рейтинг діючого президента на 6%.

Опитування проведене Фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру ім. Разумкова з 20 по 24 грудня 2013 року. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України.