Медіа
Перегляди: 1990
22 травня 2013

Без чітких вимог і плану дій опозиції не варто сподіватися на велелюдні акції протесту

«Навіщо людей постійно піднімати на мітинги? У цьому немає потреби, адже опозиція не висуває конкретних вимог.  Люди не бачать конкретики і виконання обіцяного», – відзначила Бекешкіна. При цьому додала, що зокрема на акції протесту у суботу кияни так і не почули ім'я єдиного кандидата у мери Києва.

На думку Бекешкіної, лідери опозиції можуть продовжувати їздити в обласні центри, спілкуватися з людьми, але «сподіватися на те, що їх підтримають десятки тисяч людей ,не варто».

«Здебільшого люди виходять на вулиці для того, щоб відстояти свої матеріальні інтереси, а за чисту політику готових виходити значно менше», – пояснює експерт.

Водночас Бекешкіна наголосила, що, за даними останніх соціологічних досліджень, протестні настрої в Україні залишаються дуже високими.  

Невелика кількість людей на мітингах, за словами експерта, пояснюється відсутністю довіри до опозиційних лідерів. «Всі лідери, крім Кличка, не мають позитивного балансу довіри в населення», – підкреслила соціолог. 

Нагадаємо, раніше Ірина Бекешкіна назвала умови, завдяки яким люди з протестами можуть вийти на вулиці. Серед цих умов – достатній привід, сильний лідер, якому довіряють, і вагомі результати, досягнуті за допомогою такої акції.

Як повідомлялось, 18 травня лідери опозиції заявили про продовження акції «Вставай, Україно!», хоча раніше мітинг у Києві анонсувався як фінальний.  "Акція "Вставай, Україно!" в Києві - це не завершення, це тільки початок великого походу... завершиться вона в день інавгурації нового президента України", - сказав, зокрема, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Economy & Finance

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024