Коментарі
Перегляди: 2230
29 липня 2017

"Батьківщина", БПП, "Громадянська позиція" і "Опоблок" лідирують у рейтингу вподобань українців на виборах до ВР

Лідером симпатій виборців, якби вибори до Верховної Ради відбулися наступної неділі, була би партія "Батьківщина" - її підтримують майже 7,7% населення України або 11,2% з усіх, хто планує взяти участь у виборах.

Такі результати загальнонаціонального опитування населення, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року і оприлюдненого в четвер у Києві.

Друге місце - "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - за нього готові віддати свої голоси 6,9% респондентів серед всіх опитаних і 9,3% серед потенційних учасників виборів. Третє місце розділяють партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,9% і 8,3% відповідно і "Опозиційний блок" - 5,7% і 8,4%.

5% бар'єр також долають партії "За життя" Вадима Рабиновича (7,7% серед тих, хто висловив намір проголосувати, і 5,2% серед усіх опитаних), Радикальна партія Олега Ляшка (7,3% і 5% відповідно ) і об'єднання "Самопоміч" (5,8% та 4,2% відповідно).

Згідно з дослідженням, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (лідер Олег Тягнибок) проголосували б 4,3% тих, хто прийшов на вибори і 2,9% з усіх опитаних, за "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі готові проголосувати 1,8% потенційних виборців і 1,4% з усіх опитаних, за партію "Громадська платформа Надії Савченко" - 1,7% (1,4% відповідно).

"Особливих рейтингів (у "Руху нових сил" - ІФ) немає. 1,8% серед тих, хто готовий йти на вибори, - це не той рейтинг, якого треба було боятися", - прокоментувала директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна. При цьому вона нагадала про указ президента України Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства М.Саакашвілі.

З усіх опитаних 21,5% респондентів не брали б участі у виборах, 17,2% з усіх не змогли дати відповідь (відмовилися відповідати), за кого б проголосували (15,3% потенційних учасників голосування на виборах також не змогли дати відповідь).

Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Оригінал: Інтерфакс

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024