Медіа
Перегляди: 1872
14 квітня 2014

Абсолютна більшість населення України, 89%, сприймають Україну як свою Батьківщину.

Абсолютна більшість населення України, 89%, сприймають Україну як свою Батьківщину. Відповідне дослідження під час круглого столу оприлюднив керівник соціологічної служби "Ukrainian Sociology Service" Олександр Вишняк, передає кореспондент УНН.

Згідно дослідження, 89% населення України сприймають Україну як свою Батьківщину, зокрема, в Західному регіоні -97%, в Донбасі -89%. Лише незначна частина населення України поділяє сепаратистькі ідеї та приєднання до іншої держави- 8%. Зокрема, найбільше підтримку цьому висловлюють на Донбасі - 18%, у Західному регіоні -0,5%.

Ідею створення незалежних держав на основі південно-східних областей, загалом, підтримують 11% населення. На Півдні та Сході цю ідею підтримують по 10%, на Донбасі - 18%.

Ідею приєднання південно-східних областей до Росії підтримують 9,5 % населення Півдня, 11% на Сході, 27% - В Донбасі. І лише 6% населення підтримують вихід своєї області зі складу України та створення незалежної держави.

Експерт зазначив, що багато людей, які виступають за федералізацію, до кінця не розуміють, що це таке.

"Вони до кінця не розуміють, що таке федералізація. Існує багато форм федералізації, і яку саме вони хочуть обрати, вони не знають",- зазначив О. Вишняк

"Але те, що сепаратизм не йде з низу, тобто від людей, то це вже показало дослідження", - резюмував О. Вишняк

Дслідження було проведено для ГС "Громадська варта" за участі фонду " Демократичні ініціативи" з 16 по 30 березня 2014 року. Однак він зазначив, що надійність вибірки на рівні регіонів не дуже велика. Надійніші дані - загалом по Украіні.