Медіа
Перегляди: 1732
24 вересня 2013

49% українців хочуть, щоб Україна вступила до ЄС, бо європейці, на їхню думку, більш моральні, культурні та соціально активні люди

49% українців хочуть, щоб Україна вступила до ЄС, бо європейці, на їхню думку, більш моральні, культурні та соціально активні люди. Про це повідомила директор фонду “Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва” Ірина Бекешкіна, презентуючи результати експертного опитування, яке провів фонд, передає кореспондент УНН.

Згідно з опитуванням, яке провів фонд “Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва”, 45,8% українців вважають, що Україні потрібно вступати до ЄС.

Серед основних причин - те, що українці хочуть подолати високий рівень корупції, який наразі встановився в українському суспільстві, та мати вільне пересування по країнам ЄС.

З нею погоджується і заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко.

“В уяві українців ЄС – це певний соціальний ідеал, але важкодсяжний. У той же час Митний союз ідеалізується українцями менше. В уяві українців країни Митного союзу більш схожі на Україну культурно і ментально, але українці все ж визнають, що більше хочуть до ЄС”, - сказав він, презентуючи дослідження Центру.