Медіа
Перегляди: 1521
30 грудня 2011

Парламентські вибори важливі для влади і опозиції як етап до президентських перегонів

Парламентські вибори 2012 року важливі як певний етап до майбутніх президентських, оскільки для влади будуть їх репетицією, а для опозиції - розвідкою боєм. Таку думку під час  прес-конференції "Підсумки року: що було, що буде?" висловила директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна.

"Наступні вибори для влади будуть репетицією президентських виборів 2015 року, а для опозиції -розвідкою боєм. Ці вибори важливі як певний етап до виборів 2015 року. Якщо влада програє за партійними списками ці вибори, тобто не набере більшості, то це буде певним першим дзвіночком, що є можливість програти у другому турі президентські вибори 2015 року", - сказала І.Бекешкіна.

За її словами, рейтинги влади і владного кандидата завжди мають тенденцію до підвищення після того, як народу почнуть "фігурально кажучи, "роздавати гречку" - коли підвищуються зарплати, підвищуються пенсії".

У цьому контексті експерт нагадала, що стрибок у рейтингу Віктора Януковича відбувся у жовтні 2004-го року, коли всім пенсіонерам збільшили пенсії. "Тоді було чітко видно, що рейтинг Януковича підвищився насамперед у цій соціальній групі, саме серед тих, на кого спустилися різні соціальні блага", - зазначила І.Бекешкіна.

Укрінформ