Ідентичність, війна та мир: суспільні настрої на підконтрольному Донбасі

Онлайн-журнал Eurasian Geography and Economics опублікував спільну статтю Олексія Гараня, Марії Золкіної та Максима Яковлєва "Ідентичність, війна та мир: суспільні настрої на підконтрольному Донбасі". 
 
На основі    досліджень громадської думки автори розкривають  зміцнення  загальнонаціональної, громадянської ідентичності  в українському суспільстві загалом і на підконтрольних територіях Донбасу, зокрема. Так, регіональна та локальна  ідентичність більше не превалює у  громадських настроях  підконтрольної Україні частини Донецької та Луганської областей.  Аналітики вказують на  сталу орієнтацію суспільства  на дипломатичний шлях виходу з конфлікту, але неготовність до реінтеграції на  умовах фактичної федералізації  України.  Суспільний запит на мир    є частиною більш складної картини  настроїв і громадських  очікувань того, в який саме спосіб  і на яких умовах це може відбутися. Детально і глибоко  про це – читайте у статті.  
___________________
Цю статтю представлено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст статті  є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.