Коментарі
Перегляди: 1702
13 вересня 2017

Від списку найбільших боржників банків у суспільства був би шок не менший, ніж від е-декларацій - Ірина Бекешкіна

Якщо буде опублікований список даних про найбільших боржників перед банками, це може призвести до пожвавлення антикорупційних процесів в країні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Експерт зазначила, що за 3 роки жодна велика справа про корупцію в Україні так і не була доведена до обвинувального вироку через складну ситуацію в українських судах.

"Можливо, бояться. Якщо хтось почне на суді говорити, то це, як з ящиком Пандори – таке може повилазити... А, можливо, спрацьовує і "класова солідарність" – як "свого" садити?" – зазначила Бекешкіна.

Експерт нагадала, що раніше депутата Верховної Ради від БПП Івана Вінника не випустили з території України через борг банку в 350 мільйонів гривень. При цьому в декларації нардепа не записано практично нічого крім машини.

"Думаю, якщо б скласти список найбільших боржників банків, у суспільстві був би шок не менший, ніж від електронних декларацій. Звичайно, такого "суцільного захоплення" не буде, а буде "індивідуальний підхід". Але все-таки щось буде. І осінь нас чекає ненудна. Запасаємося попкорном", - резюмувала соціолог.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Росія їх не хоче, люди на Донбасі готові повернутися до колишнього життя - соціолог Ірина Бекешкіна.

Останні новини з категорії Коментарі

Чи зміниться робота РНБО за нового секретаря Литвиненка та чому звільнили Данілова – відповідають експерти

Олексій Гарань і Володимир Фесенко розповіли, що очікувати від нового секретаря РНБО Олександра Литвиненка, чому звільнили Данілова та чи зм...
29 березня 2024

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024