Медіа
Перегляди: 2020
17 серпня 2013

Високий рейтинг Кличка ґрунтується на невизначеності – Бекешкіна

Віталію Кличку дуже важко будувати свою виборчу кампанію, бо його високий рейтинг ґрунтується на невизначеності. Про це розповіла спеціаліст у галузі політичної та електоральної соціології, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, коментуючи ZAXID.NET оголошення Віталієм Кличком наміру брати участь у президентських виборах в Україні у 2015 році.

«В основному рейтинг Віталія Кличка тримається на його особистості. Як показують наші дослідження, люди вимагають чесних та некорумпованих політиків, а професійні – далеко позаду. І коли кажуть, що він буде виступати не дуже оковирно, то, вибачте, до цього вже звикли, і я не думаю, що це когось розчарує. Але коли будуть відповіді на конкретні питання, то це вже може відвадити якусь частину його виборців. Бо кожен в поняття «Кличко» вкладає свій зміст», – пояснила Ірина Бекешкіна.

Також вона додала, що зараз рівень довіри до Віталія Кличка найкращий.

«Що стосується виборчих рейтингів, то згідно з соціологічними опитуваннями на першому місці Віктор Янукович, бо він один виступає від влади в цих опитуваннях. Очевидно, він буде єдиним кандидатом від влади, бо там на цілому просторі більше немає кому... Ну, трішки Симоненко, але він не серйозний противник. А щодо кандидатів від опозиції, в декількох соціологічних опитуваннях різних фірм все-таки Кличко на другому місці, однозначно. А, наприклад, в опитуванні у КМІС він зрівнявся з Януковичем», – сказала соціолог.

Також за словами Ірини Бекешкіної, якщо Кличко пройде у другий тур, то він виграє вибори однозначно: «Останні опитування Інституту соціології, які були проведені в липні, показали, що в другому турі Кличко має більшу перевагу, ніж Яценюк над Януковичем. Очевидно, що штаб Кличка проводить такі дослідження, я думаю, що вони не відрізняються від публічних. Це дає йому поштовх для того, щоб брати участь у президентських виборах», – сказала вона.

«Але Віталію Кличку набагато простіше виграти другий тур у Януковича, ніж у цей другий тур пройти. Бо, як показують опитування, у першому турі він зосереджує молодь, а як показав досвід парламентських виборів – в опитуваннях йому давали 18%, а він взяв менше. Так може бути і тут. Бо молодь менше ходить на вибори і часто живе не за місцем реєстрації. Тобто гарантій, що Кличко увійде в другий тур немає. Крім того, проти нього ще не стали «грати», – підсумувала Ірина Бекешкіна.

Нагадаємо, що сьогодні лідер партії УДАР Віталій Кличко, заявив, що має намір балотуватися в президенти України у 2015 році. Про це він сказав на зустрічі з президентом Всесвітньої боксерської ради (WBC) Хосе Сулейманом у Мексиці.

Водночас політолог Володмир Фесенко вважає, що повідомлення про те, що Віталій Кличко оголосив про свій намір балотуватися на посаду Президента України пов’язане або з обмовкою, або з помилкою.

Джерело: 

ZAXID.NET

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024