Медіа
Перегляди: 1770
29 квітня 2013

В Україні зростає підтримка "Батьківщини", "УДАРу" і комуністів

Українці готові провести до Верховної Ради п'ять політичних сил - Партію регіонів, ВО "Батьківщина", "УДАР", ВО "Свобода" та КПУ.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром ім. Разумкова.

Так у разі проведення виборів до паралменту найближчим часом, за Партію регіонів готові проголосувати 22,1% усіх опитаних, за "Батьківщину" – 18,4%, за "УДАР" – 15,5%, за "Свободу" – 9,3%, за КПУ – 6,9%.

 

Порівняно з початком березня зросла частка тих, хто має намір проголосувати за "Батьківщину", "УДАР" і за КПУ.

Електоральна підтримка інших політичних сил не змінилася.

У Західному регіоні три опозиційні партії – "Батьківщина", "Свобода", "УДАР" – очолюють електоральний рейтинг, маючи приблизно однакову підтримку.

У Центральному регіоні найбільшу електоральну підтримку має "Батьківщина", а на Півдні і Сході країни – Партія регіонів.

Відносна більшість громадян (37,4%) з більшою симпатією ставляться до політичних партій, опозиційних до влади, 24,0% більше симпатизують політичним силам, що підтримують владу, 8,0% – тим партіям, які не підтримують владу, але й не перебувають в опозиції.

Ще для 13,1% опозиційність чи не опозиційність партій не мають значення, а 14,6% взагалі нікого не підтримують.

36,3% опитаних вважають, що у новому скликанні Верховної Ради, порівняно з попереднім, ефективність діяльності опозиції не змінилася.

31,4% респондентів дотримуються думки, що ефективність опозиції зросла, а 16,6% – що, навпаки, вона знизилася.

31,6% респондентів вважають лідером української опозиції Юлію Тимошенко, 22,9% – Арсенія Яценюка, 8,9% – Віталія Кличка, 7,7% – Олега Тягнибока, 2,3% – Петра Симоненка, 1,6% – Анатолія Гриценка, 0,9% – Юрія Луценка.

Тимошенко як лідера опозиції частіше за інших політиків називають жителі Заходу, Центру і Півдня країни, а на Сході – рівною мірою Юлію Тимошенко і Арсенія Яценюка.

Дослідження проведене з 12 по 16 квітня 2013 року. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Українська правда

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024