Медіа
Перегляди: 1984
17 березня 2018

Українці хочуть голосувати за нові обличчя, – Бекешкіна

Багато українців ще не визначилося із фаворитами на президентських та парламентських виборах. Однак, згідно соціологічних даних, громадяни хочуть бачити у списках нові імена. Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK сказала директор фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина БЕКЕШКІНА.

«Результати соціологічних опитувань залежать від списків. Якщо ж остаточного його варіанту нема – висновки будуть неконкретними. Наприклад, якщо вписати у нього Гройсмана, то він на три відсотки відтягне Порошенка вниз. Вакарчук забере голоси у Тимошенко і інших лідерів опозиції», – коментує експерт.

Ірина Бекешкіна переконана, що до виборів ситуація може кардинально змінитися.

«Свого часу, за рік до виборів, Петра Порошенка взагалі не вписували у список кандидатів. Очевидно, сталися істотні події, які все перевернули. Я не хочу, аби Україну спіткала ще якась халепа, але може трапитися все що завгодно», – зазначає соціолог.

Багато українців ще не визначилися з політичним вибором, зазначає директор фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва.

«Ми опитали людей стосовно вибору партій. Перемогла позиція «інший кандидат». Така думка набрала аж п'ятнадцять відсотків. Соціологія показує, що люди хочуть чогось нового», – наголошує Ірина Бекешкіна.

Шанси на перемогу Петра Порошенка на президентських виборах залежать від ситуації, яка складеться в країні, підкреслює директор фонду.

«Якщо економіка буде на підйомі, добробут зростатиме, то шанси підвищуються. І навпаки, впадуть, коли буде дефолт. Загалом, треба звернути увагу на передворбчі обіцянки Порошенка і порівняти з тим, що він виконав. Ми бачимо, що люди у ньому дуже розчаровані. По-перше, досі йде війна, а по-друге, у нас зберігається високий рівень корупції», – додає експерт. 

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024