Події
Перегляди: 2692
21 серпня 2016

Триває реєстрація на семінар у рамках проекту розвитку українських аналітичних центрів

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас  до участі у семінарі в рамках проекту розвитку українських аналітичних центрів

Проект «Зміцнення українських аналітичних центрів: розвиток інституційної спроможності та покращення співпраці з партнерами в Європейському Союзі» виконують Інститут європейської політики (Берлін, Німеччина) та Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Більше інформації про проект Ви можете дізнатися англійською мовою за цим посиланням: http://iep-berlin.de/en/research/enlargement-neighbourhood-and-central-asia/think-tanks-in-ukraine-strengthening-expertise-and-promoting-european-cooperation/.

У рамках проекту заплановано інтерактивний семінар, що відбудеться 15–16 вересня 2016 у м. Києві. До участі в семінарі запрошуються представники українських аналітичних центрів (які працюють як в Києві, так і регіонах України). Ключовими темами, що розглядатимуться під час семінару, будуть:

  • Різні типи аналітичних матеріалів: як говорити  із західними аналітиками та   цільовою аудиторією єдиною «аналітичною мовою»? Як обрати найбільш оптимальну форму аналітичного матеріалу залежно від накресленої мети, порушеної проблеми, ключової аудиторії тощо? Які практики ефективного представлення результатів експертизи застосовують у Німеччині та країнах ЄС загалом?
  • Практика впливу на процес ухвалення політичних та державних рішень: якими механізмами та інструментами впливу послуговуються аналітичні центри Німеччини? Що може бути адаптовано та використано в українських реаліях?
  • Адвокація пропозицій та результатів роботи українських аналітичних центрів на рівні ЄС: «секрети» успішної роботи з інституціями ЄС як цільовою аудиторією та стейкхолдерами.  
  • Комунікаційний супровід проектів: які інструменти вживають для того, щоб проект був «почутий» в інформаційному просторі?
  • Інструменти фандрейзингу: які головні складові успішної проектної заявки? Як виглядає ландшафт можливих партнерів як у Німеччині, так й інших країнах-членах ЄС?

 

У перший день семінару будуть також представлені результати опитування, проведеного серед провідних німецьких аналітичних центрів, котрі тісно співпрацюють з українськими колегами, та опитування, проведеного серед українських аналітичних центрів. Опитування у Німеччині мало на меті визначити, як сприймаються там  українські  аналітичні центри, з тим щоб сприяти покращенню їх роботи з німецькою аудиторією. Результати опитування дають змогу розглянути такі питання: на що повинні зважати українські аналітичні центри, співпрацюючи з німецькими колегами, та чому компетенції в сфері міжкультурної комунікації є одними з ключових навичок успішності аналітичних центрів за кордоном. Опитування українських аналітичних центрів розкриває проблему інституційної та аналітичної спроможності think tanks в Україні, наявні проблеми та перспективи співпраці із аналітичними центрами в країнах ЄС, сфери інтересів для тісного партнерства, з точки зору українських експертів.

По закінченні семінару учасники зможуть також надати теми для написання Policy Paper. Після розгляду тем буде відібрано чотири учасники, які візьмуть участь у написанні Policy Paper українською мовою, котрі супроводжуватимуться рецензуванням (peer review) і будуть перекладені німецькою мовою та опубліковані на сайтах Інституту європейської політики (Берлін, Німеччина) й Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва. Можливі теми для аналітичного аналізу стосуватимуться процесу реформ в Україні, Східного партнерства та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Вимоги до учасників

  • Вік від 18-ти до 35-ти років.
  • Досконале володіння англійською мовою (здатність розуміти та писати тексти англійською мовою).
  • Досвід роботи в одному з українських аналітичних центрів.
  • Конкретна сфера аналітичної діяльності (економіка, політика, соціальна сфера і т. д.).
  • Володіння базовою інформацією про роботу європейських інституцій.
  • Наявність аналітичних публікацій українською або іншими мовами.

 

Щоб взяти участь у семінарі, просимо заповнити аплікаційну форму (посилання).

Кількість учасників обмежена. Заявки приймаються до 26 серпня 2016 року включно. Відібраним учасникам надійде програма та інформація щодо місця проведення семінару.

Для учасників з інших міст організатори компенсують витрати за проїзд (лише при наданні використаних квитків) та проживання на час проведення тренінгу (3 доби).

У разі виникнення питань звертайтесь до Марії Золкіної, політичного аналітика Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва (dif@dif.org.ua або телефоном 050 81 56 121) та ставте, будь ласка, в копію Людмилу Мельник, наукового співробітника Інституту європейської політики (ljudmyla.melnyk@iep-berlin.dе).

 Для участі у семінарі заповніть, будь ласка, реєстраційну форму за посиланням:

https://goo.gl/forms/jvU9zFuKd8Crz5oy2

 

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024