Медіа
Перегляди: 2879
1 лютого 2018

Трамп продовжує складати «подарунки» росіянам під ялиночку

Про це в ефірі телеканалу Еспресо (з 35 хв.) сказав науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучерів, професор політології НаУКМА Олексій ГАРАНЬ.

За словами політолога,  серед таких «подарунків» і  розширення санкцій проти Росії, яке було здійснене напередодні, і рішення про надання Україні летальної зброї, а  тепер от  – санкційний список. Олексій Гарань нагадав, що  прийнятий  він у  межах Закону протидії агресії з боку Росії, Ірану  і Північної Кореї. «Цей закон був ухвалений минулого року,  – відзначає науковий директор «Демініціатив», – і він забороняє американському президентові одноосібно зменшувати санкції проти цих країн,  до речі, проти чого виступав сам  Трамп.  Але поза тим, він змушений був підписати цей закон. І зараз ми бачимо наступні кроки. Для нас важливо, що Росія поставлена поруч з Іраном і Північною Кореєю».

За словами Олексія Гараня, список цей вражає, тому що  там присутній весь російський істеблішмент, який  нині «підвішений на гачок». «Це, безмовно, тиск,  – переконаний політолог. – І в тому числі, щоб Росія пішла на поступки. Ці поступки включають, зокрема, введення миротворчого контингенту не на умовах Росії».