Події
Перегляди: 1726
21 березня 2018

Сильні громади у протидії інформаційній агресії

У Краматорську 19 березня в будівлі Донецької ОДА відбувся круглий стіл Фонду «Демократичні ініціативи», співорганізатором якого виступив рух “Сильні громади” на тему підвищення ефективності ЗМІ, громадського сектору та влади у протидії російській інформаційній агресії.

В заході взяли участьбагато організацій, зокрема, представники Донецької ОДА, Нацполоції, ДСНС України, Штабу Об’єднаних Сил, регіональної мережі руху “Сильні громади”, а також представники релігійних організацій, місцеві медіа та громадськість Донеччини.

Представники Фонду “Демократичні ініціативи” та видання “Український Інтерес” оприлюднили дані власного моніторингу 150 інформаційних джерел – інформаційних агентств, преси, блогів, інтернет-ЗМІ, сторінок соцмереж, в тому числі Донецького регіону. Представлені результати містили аналіз поточного стану інформаційної війни між Росією та Україною, прогнозів щодо розвитку ситуації в найближчій перспективі, а також рекомендації державним органам влади, громадському сектору та ЗМІ щодо протидії російській інформаційній агресії.

Варто зазначити, що подібні комунікаційні заходи важливі з точки зору забезпечення якісного розуміння реальної ситуації як органами влади так і ЗМІ та громадськістю регіону.

За результатами заходу також була досягнута домовленість про посилення комунікаціїї та взаємодії між регіональною мережкю руху “Сильні громади” та Департаментом з питань внутрішньої політики Донецької ОДА на засадах партнерства в питаннях, пов’язаних із необхідністю розвитку регіону. Також Департамент планує розробляти відповідну інформаційну стратегію регіону із залученням всіх зацікавлених сторін.

Оригінал: Сильні громади

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024