Коментарі
Перегляди: 2077
8 квітня 2017

Росія – непередбачуваний гравець. І те, що Трамп нарешті це зрозумів, дуже важливо для України

Президент США Дональд Трамп переглянув своє ставлення до Росії, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" професор кафедри політології Києво-Могилянської академії, науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

Олексій Гарань: Посилення позиції Вашингтона щодо Москви цілком зрозуміле й логічне. Це свідчить про те, що адміністрація Трампа усвідомила: з Москвою складно йти на домовленості
Фото: telegraf.com.ua

Удар США по авіабазі урядових військ президента Сирії Башара Асада свідчить про те, що Білий дім переглянув своє ставлення не лише до Сирії, але й до Росії, яка підтримує режим Асада. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" заявив професор кафедри політології Києво-Могилянської академії, науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

"Те, що США завдали авіаудару в Сирії, підтверджує: Трамп (президент США Дональд Трамп."ГОРДОН") переглянув своє ставлення до Росії і до режиму Асада, який вона підтримує", – зазначив Гарань.

На його думку, в адміністрації Трампа з'явилося розуміння того, що з РФ дуже складно про щось домовлятися.

"Іще під час передвиборчої кампанії Трамп зробив багато заяв про бажання налагодити конструктивний діалог із Росією, він розраховував, що Москва пом'якшить свою позицію. І раптом Асад застосовує хімічну зброю. Очевидно, що він зважився на це тільки тому, що за ним стоїть Росія. Тож посилення позиції Вашингтона щодо Москви цілком зрозуміле й логічне. Це свідчить про те, що адміністрація Трампа усвідомила: з Москвою складно йти на домовленості. Росія – непередбачуваний гравець. І те, що Трамп нарешті це зрозумів, дуже важливо для України", – підкреслив політолог.

Він вважає, що Україна не отримає жодної вигоди від погіршення російсько-американських відносин.

"Україні невигідне загострення відносин між США та Росією. Навпаки: нам вигідно, щоб і український, і сирійський конфлікти були розв'язані. Але позиція Росії змушує США зайняти більш жорстку позицію стосовно Кремля, а отже, Вашингтон буде допомагати Києву відстоювати українські інтереси на міжнародному майданчику", – заявив Гарань.

Він акцентував на тому, що Трамп змінив риторику щодо РФ іще до газової атаки в провінції Ідліб.

"До речі, ще до авіаударів, адміністрація Трампа зробила низку дуже серйозних заяв: про те, що не визнає анексії Криму, що Мінські угоди повинні виконуватися, інакше санкції проти РФ будуть продовжені. Тобто різка зміна риторики Трампа стосовно Росії відбулася ще до хімічної атаки в Сирії. Але нещодавні події в Сирії посилять у США розуміння, що з Росією треба розмовляти жорстко", – резюмував політолог.

7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Сирії Башара Асада. Наказ про атаку віддав президент США Дональд Трамп.

В армії Асада заявили про шістьох загиблих унаслідок атаки, у Сирійській обсерваторії з прав людини – про чотирьох.

Ракетний удар став відповіддю на застосування військами Асада хімічної зброї у провінції Ідліб 4 квітня, заявили у Вашингтоні.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, внаслідок атаки загинуло не менше ніж 72 особи. Дитячий фонд ООН підтвердив загибель 27 дітей.

Війська президента Асада не вперше обвинувачують у застосуванні забороненої зброї під час сирійського конфлікту.

 

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024