Медіа
Перегляди: 1789
5 січня 2010

Проведення екзит-полу – це іміджевий для України проект

Ілько Кучерів, директор  фонду "Демократичні ініціативи":

- Ми вважаємо, що цей проект до певної міри є іміджевим для України. Це вже українська традиція, що ми проводимо такі екзит-поли, і це зразок демократичного розвитку України, підтвердження того, що у нас в країні є демократія, де такі опитування стають аргументом політичних дебатів. Це досвід, який ми зможемо розповсюдити на інші країни з перехідною демократією", - таку думку ІМК висловив під час прес-конференції "Національний екзит-пол'2010 як громадський рух на захист свого голосу" директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів.

Він зазначив, що метою проведення екзит-полу не є підтримка будь-кого з кандидатів у президенти, головна мета - підтримувати і розвивати демократію.

"Як і 11 років тому, коли ми починали проводити екзит-поли, так і зараз наша мета - це контроль за чесністю підрахунку голосів. Екзит-пол проводиться як частина діяльності коаліції громадських організацій, як дія громадянського суспільства на підтримку демократії", - додав І.Кучерів.

За його словами, проект включає не лише власні опитування, також запрошуються міжнародні спостерігачі, соціологи.

"Для нас конче важливо видавати наші матеріали англійською мовою, нам потрібні кошти для перекладу матеріалів англійською мовою для комунікації з міжнародним співтовариством, у перспективі - видання книжки", - сказав І.Кучерів.