Коментарі
Перегляди: 2180
17 жовтня 2017

Протестні настрої в Україні не найвищі, але вони є

На акції, яка відбувається сьогодні під Верховною Радою, немає лідерів, яким би довіряло українське суспільство, заявила в коментарі виданню "ГОРДОН" соціолог Ірина Бекешкіна.

Бекешкіна: Заходи безпеки зайвими тут точно не будутьНа сьогодні кожен п'ятий житель України готовий вийти на ту чи іншу акцію протесту, заявила виданню "ГОРДОН" соціолог Ірина Бекешкіна, коментуючи мітинг під Верховною Радою.

 

"Для того щоб справді зібрався великий мітинг, він має зачіпати актуальну для людей проблему. Але навіть цього недостатньо. Потрібна якесь подія, яка в один момент обурить населення. Наприклад, приводом для першого Майдану стала відверта фальсифікація результатів виборів. Люди тоді зрозуміли, що якщо промовчать, то більше чесних виборів у них не буде. Другий Майдан – це побиття студентів. Коли нас починають бити, це не може не викликати обурення. Зараз люди теж незадоволені ситуацією в країні. Протестні настрої в Україні не найвищі, але вони є – приблизно 20% населення готові вийти на мітинги. Однак жодної події, яка могла б одночасно збурити велику кількість людей, не сталося. Тому сьогодні мітингувальників небагато", – зазначила Бекешкіна.

За її словами, організатори мітингу обрали гасла, які не зацікавили суспільство.

"По-друге, немає лідерів, яким люди довіряли б. Їх просто немає. Під час того ж Майдану його лідери мали дуже високі рейтинги довіри по всій країні. А серед тих, хто брав участь у Революції гідності, – і поготів. Але зараз таких лідерів немає. До того ж люди мають розуміти, яким буде результат. Ну що це за гасло: "Велика політична реформа"? І що? Наприклад, гасло "Злочинець має сидіти у в'язниці" надихнуло б людей значно більше. А от уже для цього потрібно зняти депутатську недоторканність і створити антикорупційні суди. Нові виборчі правила – це взагалі нецікаво. До того ж багато людей у нас підтримує мажоритарку", – підкреслила соціолог.

Вона не відкидає, що акція під парламентом може стати поштовхом, який змусить українських нардепів працювати активніше.

"До чого приведе цей мітинг? Бачите, президент уже хоча б законопроект про скасування депутатської недоторканності вніс. У нас політики без копняка останнім часом узагалі нічого не роблять. Акція під Радою може стати таким поштовхом. Подивимося, ще не вечір. Усе може бути. Заходи безпеки зайвими тут точно не будуть. Не забувайте, що в нас є сусід, спецслужбам якого потрібно відпрацьовувати свої гроші", – заявила Бекешкіна.

Оригінал: Гордон.com

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024