Точної дати й місця зустрічі Трампа й Путіна досі невідомо. У ЗМІ переважає інформація, що президенти США й Росії вперше зустрінуться з 25 по 27 травня, ще до саміту G20.

В ефірі "5 каналу" політичний аналітик фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" Марія Золкіна прокоментувала ймовірні наслідки для України після зустрічі Путіна й Трампа.

"Росії зараз набагато вигіднаша позиція очікування, оскільки РФ також чекає на результати виборів і пертрубаці в ЄС. Це, звичайно, стосується Франції й Німеччини", — заявила Золкіна.

За словами експерта, нову модель поведінки, активні дії з боку Росії варто очікувати восени. РФ буде буде чекати результатів виборів у Німеччині та налагодження відносин зі США.

Також Золкіна запевнила, що після виборів у Франції та США для України суттєво нічого не зміниться. Мінські угоди залишаться ключовим документом, який регулюватиме переговори.

Нагадаємо, раніше 5.UA писав, що у 2018 році США планує зменшити кількість коштів на матеріальну допомогу Україні. Політичний принцип адміністрації президента США Дональда Трампа "Америка понад усе" (America First) передбачає значне скорочення допомоги країнам, що розвиваються, і об'єднання USAID з Державним департаментом.