Книжки та посібники
Перегляди: 2965
27 травня 2013

Національний екзит-пол: парламентські вибори ΄2012

 

Книжка містить результати опитування електорату на виході з виборчих дільниць під час виборів парламенту України 28 жовтня 2012 року.

Вона розрахована на соціологів, політологів, політиків, журналістів — усіх тих, хто займається проблемами дослідження та проведення виборів як одного з головних механізмів демократичної системи.

 

 

Екзит-пол на парламентських виборах 2012 року – дванадцятий загальноукраїнський в історії «Демократичних ініціатив», Фонду, який із 2010 року став носити ім’я Ілька Кучеріва.

Під час проведення екзит-полу використовувалася методологія «секретного бюлетеня» –  респондент особисто відмічав, за кого він проголосував і був упевнений у цілковитій анонімності опитування.

Найголовніше, що завжди відрізняло Національний екзит-пол, організований Фондом «Демократичні ініціативи», – це його абсолютна прозорість. Про проведення екзит-полу ми оголошували заздалегідь, навіть до початку офіційної виборчої кампанії, та відкрито говорили і про методологію, і про фінанси. Спільне фінансування екзит-полу кількома міжнародними донорами було надзвичайно важливим, бо засвідчувало його незалежність від будь-яких партійних впливів і значно посилювало довіру до його результатів.


Велика подяка тим організаціям, які підтримали екзит-пол-2012, – Міжнародному Фонд «Відродження», програмі Matra Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Національному Фонду підтримки демократії (США), PACT, проекту UNITER, Європейському Союзу.
Традиційно ми запрошуємо міжнародних спостерігачів та експертів до проведення екзит-полів, от і цього разу до нашого екзит-полу долучилися експерти з російського Левада-Центру – Єлизавета Дюк, Олексій Левінсон, із Інституту громадських справ (Польща) – Йоанна Конєчна–Саламатін та професор-дослідник Університету Ессекс (Велика Британія) Пітер Лінн.

Останні новини з категорії Книжки та посібники

Інструментарій аналізу політики: посібник для аналітичних публікацій

Посібник допоможе молодим аналітикам та дослідникам у створенні аналітичних публікацій з багатьма практичними порадами, прикладами та шаблон...
20 вересня 2023

Ірина Бекешкіна. Поки ми живі...

Видання присвячене пам'яті видатної української науковиці та громадської діячки Ірини Бекешкіної
29 червня 2022

Олексій Гарань. ВІД БРЕЖНЄВА ДО ЗЕЛЕНСЬКОГО: ДИЛЕМИ УКРАЇНСЬКОГО ПОЛІТОЛОГА

У своїй книзі спогадів автор ділиться досвідом академічного політолога, який займається практичною аналітикою й стикається з проблемами та д...
5 серпня 2021

Національний екзит-пол'2019: президентські та парламентські вибори

Видання містить статті, присвячені методології проведення дослідження та аналізу особливостей електорату на виборах у 2019 р.
15 січня 2020