Медіа
Перегляди: 2011
19 жовтня 2017

Майже 72% українців вважають, що Україні потрібна медична реформа

За даними загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду "Демократичні інціативи" імені Ілька Кучеріва майже 72% українців вважають, що Україні потрібна медична реформа.

Як зазначає ЦензорРеформ, про такі такі соціологічні дані повідомили в програмі "Реформи: інструкція до використання" на Громадському радіо.

В той же час, кожен третій українець зізнався, що давав гроші та цінності працівникам системи охорони здоров’я. При цьому близько половини опитаних вважають надання цих коштів чи цінностей хабарем.

За даними дослідження, більшість опитаних вважає, що дача хабара допомогла отримати бажану послугу (40,3% - отримали послугу завдяки хабарю, 30,4% - послуга була якісною завдяки хабарю, 19,4% - прискорило процес надання послуги завдяки хабарю).

Основні фактори, на думку українців, які допоможуть позбавитись корупції у медицині: страхова медицина – 42,7%, звільнення хабарників – 41,7%, кримінальна відповідальність за корупцію – 41,1%.

Як відомо, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327). За це рішення проголосували 240 народних депутатів. 

 Результати повного опитування,  присвяченого вивченню побутової корупції, Фонд "Демократичні ініціативи"  оприлюднить найближчим часом.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024