Коментарі
Перегляди: 2789
8 червня 2017

Крим для росіян став фетишем

Таку думку в ефірі Радіо Крим.Реалії висловив український політичний аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Руслан Кермач.

«Різкий стрибок лояльності до президента Росії після анексії Криму – яскраве тому підтвердження. Дійсно, для росіян Крим – це фетиш, і в громадській думці є стійке розуміння, що росіяни апелюють чуттєвими категоріям, чому важливий Крим. Це повернення гордості за свою країну, але в матеріальному становищі, коли їх відсилаєш до їхнього особистого виміру, вони розуміють, що мають більше витрат», – сказав Кермач.

Експерт додав, що керівництво Росії шукає вихід із внутрішніх російських конфліктів і «замилює очі» за допомогою пропаганди про зовнішню агресію.

«Суспільство сучасне, де формується певний прошарок людей, чітко відчуватиме різницю між тим, що дає телебачення, і тим, що вони бачать в альтернативних джерелах інформації. Цей розрив почне розширюватися все більше. Я не кажу зараз про пенсіонерів і людей старшого віку, для них зламати цю парадигму довіри телевізійному ресурсу не вдасться. Якщо молодому поколінню, коли воно побачить проблеми в своєму повсякденному житті, у внутрішній політиці, в економічній, соціальній сферах, будуть продавати Сирію й велич із екранів, то довіра впаде», – підкреслив Кермач.

Росіяни назвали головними ворогами США, Україну й Німеччину. Причому кількість респондентів, які вважають Україну найбільш вороже налаштованою щодо Росії країною, зросла до максимуму за весь час досліджень, і склала 50 відсотків. Такі дані останнього опитування російського «Левада-центру».

Згідно з даними опитування «Левада-центру», лідером списку «вороже налаштованих країн» залишаються США. Ворогом їх вважають приблизно 70 відсотків росіян, проте цей показник знизився за останні роки.

Головним «друзями» росіяни назвали Білорусь, Китай, Казахстан, Сирію й Індію.

Останні новини з категорії Коментарі

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024