Події
Перегляди: 1447
22 жовтня 2015

Красноармійськ, Сєверодонецьк, Старобільськ – передвиборчий тур «Демініціатив» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З 16 по 20 жовтня Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва провів три круглих столи в Донецькій та Луганській областях, презентуючи результати опитування проведеного разом з фірмою Ukrainian Sociology Service за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. “Поле” тривало з 3 до 12 жовтня. Було опитано 1000 респондентів на підконтрольній Україні території, по 500 осіб у кожній області.

Результати опитування – це “середня температура по госпіталю”, як зауважувала директор Фонду Ірина Бекешкіна на кожному з круглих столів. Принаймні останні результати дослідження показали,  що між Донецькою та Луганською областю є суттєві відмінності. 60% в Донецькій та 57% опитаних в Луганській області, які  сказали, що підуть на вибори, досі не визначились з кандидатом, ні на посаду мера міста, ні в представники у місцеві органи влади. Найпопулярнішими партіями на сході України є Опозиційний блок, партія Наш Край” та “Блок Петра Порошенка”, хоча варто зазначити, що партійність здає позиції і зараз вже для більшості виборців не суттєво, яку партію  представлятиме кандидат. Вирішальне значення матиме особистість кандидата (55% у Донецькій та 77% в Луганській області). Основним джерелом інформації про кандидатів є “сарафанне радіо”  – спілкування із знайомими та родичами, а також листівки та різноманітні роздаткові матеріали.  

Красноармійськ – перше місто, в якому аналітики Фонду презентували результати. Презентація відбулась 16 жовтня в приміщенні Красноармійської міської ради. Результати представляли директор Фонду “Демініціативи” Ірина Бекешкіна та політичний аналітик Марія Золкіна.

Ірина Бекешкіна презентує результати опитування

Марія Золкіна розказує про проблеми Донбасу

В круглому столі активну участь взяли й місцеві посадові особи – заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів та Керівник департаменту внутрішньої політики Олександр Меланченко.

Віктор Андрусів

Олександр Меланченко

Модерував круглий стіл представник організації “Сильні громади Донеччини” Олександр Дмітрієв.

Олександр Дмітрієв

Аналітики Фонду “Демократичні ініціативи” та представники Красноармійського відділення “Сильних громад Донеччини”

Далі,19 жовтня,  команда «Демініціатив» рушила  до Сєвєродонецька. В антикризовому медіацентрі “Сіверський Донець”  дискусію провели  Ірини Бекешкіна, Марії Золкіно до яких приєднався і  науковий директор “Демініціатив” Олексій Гарань. Ще одним спікером виступив координатор проекту “Сильні громади Донеччини” Валентин Краснопьоров.

Олексій Гарань, Ірина Бекешкіна, Марія Золкіна та Валентин Краснопьоров перед початком круглого столу

Презентувала результати Ірина Бекешкіна

Продовжила тему електоральних настроїв у Луганській області аналітик фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна

Валентин Краснопьоров висловив своє бачення ситуації навколо місцевих виборів, а також прокоментував отримані результати соціологічного опитування

Олекій Гарань підбив загальні підсумки дискусії.

20 жовтня   у Старобільську відбувся  заключний круглий стіл серії “Донбас передвиборчий”. Захід пройшов  в одній з аудиторій Луганського національного університету імені Т. Шевченка.  В дискусії  взяли участь місцеві викладачі, студенти та діячі громадських організацій.

Цього разу круглий стіл модерував науковий директор “Демініціатив” Олексій Гарань

Марія Золкіна презентувала результати проведеного опитування у розрізі передвиборчих насторїв жителів Луганської області.

Валентин Краснопьоров розповів про діяльність “Сильних громад Донеччини” та прокоментував результати соціологічного опитування “Демініціатив”

Викладач ЛНУ Валерій Архіпов розповідає про політичних гравців Старобільщини

Ольга а Петренко презентувала результати соціологічних досліджень громадської думки жителів міста Старобільськ та навколишніх сіл, проведених на замовлення громадської організації “Вибір”

Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва висловлює вдячність всім, хто брав участь у круглих столах.

Підготував - Ілля Свергун.

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024