Події
Перегляди: 1410
3 листопада 2015

Ірина Бекешкіна на чільному місці у сотні найвпливовіших жінок України

Журнал «Фокус» опублікував традиційний щорічний рейтинг ста найвпливовіших жінок України, які чинять вплив на політику, економіку, громадську думку всієї країни.

І знову на чільному місці цього рейтингу наша очільниця – директор Фонду  «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, старший науковий співробітник Інституту соціології НАНУ, кандидат філософських наук Ірина Бекешкіна.  Цього разу вона  посіла  40 місце в цьому списку.   

З-поміж представниць влади, бізнесу, громадянського суспілства, медіа- та шоу-середовища, які й стали основою рейтингу, Ірина Бекешкіна  єдина, хто представляє водночас  і  громадський сектор, і  соціологічну спільноту, довіру до яких,  за опитуваннями громадської думки, українці виявляють більше, аніж політичним інституціям.
Колектив Фонду вітає пані Ірину з цим гідним визнанням!

Журнал «Фокус» відзначив, що у 2015 році Ірина Бекешкіна регулярно їздила в східні та південні регіони України, найчастіше – на звільнені території Донбасу. «Ми повинні більше спілкуватися з різними частинами України. Потрібно з'єднувати країну», – каже соціолог  «Фокусу». Вивчення ситуації у Донецькій та Луганській областях стало одним із пріоритетів діяльності фонду «Демократичні ініціативи». Фонд проводив дослідження  в Слов'янську, Краматорську Сєвєродонецьку, Старобільську. Їх результати покликані дати відповідь на питання: що відбувається в регіоні. «Дуже важливо, щоб Донбас був у фокусі соціологів, особливо тепер, коли він втратив свою монолітність і став дуже різним. Адже реінтеграція окупованих територій в Україні означає повернення не тільки територій, а й людей», – пояснює Ірина Бекешкіна «Фокусу». – Зараз там відбуваються болючі зміни. Люди розчарувалися в Росії, в можливості жити самостійно, але вони ще не знають, що робити далі. І основне завдання, на думку соціолога, дати цим людям зрозуміти, що вони не «відрізана скиба».

У 2015 році фонд «Демократичні ініціативи» отримав грант на інституційний розвиток, який дав йому змогу розширитися, взяти в штат нових людей. «Тепер я впевненіше дивлюся у майбутнє організації», – зізнається Ірина Бекешкіна.

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024