Медіа
Перегляди: 2237
6 серпня 2012

І.Бекешкіна: частина Західного регіону образиться на Об’єднану опозицію за Донія та Стецьківа

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Список Об’єднаної опозиції істотно не вплине на масові голосування на парламентських виборах восени. Таку думку в коментарі УНН висловила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Списки гірші, ніж очікувалися, але значно кращі, ніж могли би бути. Це, очевидно, компроміс між очікуваннями виборців, складною системою домовленостей і компромісів, потреб, зокрема фінансових. Але я не думаю, що цей список якось істотно вплине на масові голосування, бо все-таки голосувати будуть, орієнтуючись на першу п’ятірку, і за принципом "аби не перемогли інші". Правда, буде певна конкуренція між Кличком і Об’єднаною опозицією", – зазначила соціолог.

Хоча, за словами експерта, списки партії Віталія Кличка теж не ідеальні. І.Бекешкіна уточнила, що серед опозиції головне змагання буде між партією Кличка та Об’єднаною опозицією.

"Очевидно, що Тимошенко та Луценка не буде у списках. Це просто суперечить закону. Це скоріше агітаційна акція, ніж реалістична", – сказала вона.

І.Бекешкіна вважає, що частина, особливо Західного регіону, образиться, що у списку Об’єднаної опозиції не буде, наприклад, Олеся Донія чи Тараса Стецьківа. "Опозиції, звісно, потрібно зараз дати їм хоча б певні округи, щоб виправити цю помилку. І цього не треба було робити, бо є певний відсоток людей, які за них ображені. Але вони, скоріш за все, будуть голосувати за "Свободу", ніж за Кличка", – додала фахівець.

Нагадаємо, 30 липня об’єднана опозиція оприлюднила партійний виборчий список.

Виборчий список Об'єднаної опозиції "Батьківщина" очолила Юлія Тимошенко. Таке рішення було ухвалено на з'їзді партії "Батьківщина".

Другий номер списку – Арсеній Яценюк, третій – Анатолій Гриценко, четвертий – Олександр Турчинов, п’ятий – Юрій Луценко.

На шостому місці – В’ячеслав Кириленко, 7 – Григорій Немиря, 8 – Сергій Соболєв, 9 – Борис Тарасюк, 10 – Микола Томенко, 11 – Микола Княжицький, 12 – Мустафа Джемілєв, 13 – Андрій Кожем’якін, 14 – Лілія Гриневич, 15 – Іван Кириленко.

Як повідомляв УНН, двоє діючих народних депутатів одразу  вийшли зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина" – Сергій Міщенко та Вадим Коротюк. Їхній вихід пояснюється невдоволенням виборчим списком.

Крім того, дехто з діючих нардепів опинився у спірній частині списку.

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024