Події
Перегляди: 1983
16 грудня 2016

Громадські активісти підтримали вимогу до Порошенка щодо створення антикорупційних судів

13 громадських організацій і 30 представників громадськості підтримали вимогу до президента щодо термінового створення повноцінної системи незалежних антикорупційних судів в Україні. Про йдеться у їхній заяві.

«Ми підтримуємо ініціативу щодо створення системи антикорупційних судів як одного з можливих дієвих інструментів боротьби з корупцією, що запропонований групою лідерів громадської думки», – сказано у заяві.

«Без появи незалежного антикорупційного суду боротьба з високопосадовими хабарниками та розкрадачами не може завершитися перемогою. Фахові слідчі дії мають логічно втілюватись у справедливі судові рішення», – заявили підписанти.

Зазначено, що формування такої системи має «розпочатися негайно, а конкурсна комісія має бути створена за прозорими правилами».

Серед організацій, які долучилися до ініціативи «Реанімаційний пакет рейформ», Міжнародний фонд «Відродження», Центр Протидії Корупції, Фонд демократичних ініціатив імені Ілька Кучеріва, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та інші.

Серед підписантів також екс-міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький, виконавчий директор Центру UA Інна Борзило, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський, член ради РПР Микола Виговський, співголова стратегічної групи радників при Кабінеті міністрів України Іван Міклош та інші.

Нагадаємо, 14 грудня громадські та релігійні діячі звернулися до президента з закликом створити повноцінну систему незалежних антикорупційних судів в Україні. Відповідне звернення підписали патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Верховний архиєпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук), лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, акторка Ада Роговцева і письменник Сергій Жадан.

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024