Медіа
Перегляди: 1969
28 жовтня 2012

Є небезпека дискредитації соціології під час виборів

Директор Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час презентації Консорціуму з проведення Національного екзит-полу-2012 у меді-холі УНН повідомила, що існує постійна небезпека дискредитації соціології на виборах.

"Соціологія є невід’ємним компонентом демократичного суспільства, боротьби за демократичне суспільство", - наголосила вона.

За словами І.Бекешкіної, вона особисто бачила інтерв’юерів від різних організацій, які ніби теж проводять екзит-пол, водночас як наголосила соціолог, ці інтерв'юери не дотримуються кроку вибірки під час опитування, що є порушенням правил соціологічного дослідження.

"Тобто буде дуже багато або свідомих підробок, тобто люди просто стоять щоб зробити вигляд, що вони щось опитували або ж вони когось таки опитують, але уявлення не мають як це робиться і як це треба робити", - зазначила вона.

І.Бекешкіна також нагадала про фальшивого листа від Юлії Тимошенко, в якому вона нібито закликає не вірити соціологом. Як зазначила І.Бекешкіна, це також спроба дискредитації соціології.

Нагадаємо, опитування у рамках Національного екзит-полу проводять представники Київського Міжнародного Інституту соціології, а також Центру Разумкова. Екзит-пол пройде на 400 дільницях у всіх регіонах України (кожна з задіяних структур проведе опитування на 200 дільницях).

Фонд Демократичні ініціативи підтримує проведення Національного екзит-полу-2012.

Перші дані екзит-полу будуть презентовані у медіа-холі УНН після 20 години.

Джерело:  УНН

Останні новини з категорії Медіа

Росія вже давно веде війну з НАТО, але в НАТО ще не всі це зрозуміли

Перед НАТО постали нові виклики – російська агресія проти України, а також перевірка на готовність Альянсу до можливого прямого збройного зі...
14 квітня 2024

Як працюють соціологи в Україні?

Про ази соціології говорили в новому епізоді “DIF Dive” з нашим гостем Андрієм Биченком, директором соціологічної служби Центру Разумкова
11 квітня 2024

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру та чи чекати нам швидких дій?

Чи зможе Європа повернутися в геополітичну гру і стати центром сили на рівні з США та Китаєм і чи чекати Україні швидких дій - відповіді даю...
5 квітня 2024

Інформаційні атаки: як відбитися та захиститися

У цьому відео експерти пояснюють, що таке «інформаційна війна», які технологія вона має, на що та як сильно може вплинути
3 квітня 2024