Події
Перегляди: 1675
20 жовтня 2017

Дискусія в Торецьку: про довіру між місцевою владою, громадськими активістами та жителями міста

18 жовтня 2017 року у Торецьку відбулася публічна дискусія «Громадська думка Донбасу: загальні настрої, ключові проблеми та шляхи їх вирішення», організатором якої  став Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  спільно з військово-цивільною адміністрацією міста Торецьк. Ця дискусія є однією із серії публічних дебатів, які були проведені «Демініціативами» у містах Луганської та Донецької областей, зокрема Лисичанську, Старобільську, Торецьку та Маріуполі, за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Науковий директор Фонду, професор політології НаУКМА Олексій Гарань ознайомив учасників з результатами репрезентативного опитування, проведеного «Демініціативами»  у липні 2017 року в на підконтрольній території Донецької  та Луганської  областей.

Як зауважив політолог,  жителі Донецької й Луганської областей визнають, що мало обізнані про роботу місцевої влади, зокрема  45% зізнаються, що мало знають про це, а  14% – що взагалі не обізнані. Тому по-різному  вони оцінюють й її  діяльність.  Близько третини – 34% у Донецькій області і  35%  – у Луганській –  незадоволені роботою місцевої влади, тоді як у середньому чверть (22%) у Донецькій  та  29,5% у Луганській –  задоволені, і ще чверть, 27% у Донецькій та  24%  у Луганській – наскільки задоволені, настільки й ні. Серед основних прогалин  у  діяльності  влади респонденти найчастіше називали «кумівство» (38% у Донецькій, 18% у Луганській) і корупцію (31% у Донецькій, 25% у Луганській).

Учасники дискусії  також обговорили  питання забезпечення життєдіяльності міста в умовах розташування поблизу проходження військових дій; довіри між владою та громадськими організаціями і мешканцями міста.

В.о. заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Олександр Андрусенко ознайомив з найбільш важливими проблемами функціонування міста та першими перемогами (відновлення водопостачання, ремонт доріг міста).

Завідувач відділу  розвитку політичної системи Національного інституту стратегічних досліджень Петро Бурковський,  зі свого боку,  обіцяв сприяння у  вирішенні деяких  проблем, порушених під час обговрення,  на законодавчому рівні в  межах своєї компетенції.
 

Останні новини з категорії Події

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р.відбулася офіційна церемонія нагородження професора Олексія Гараня державною нагородою Великої Британії – Медаллю Британсь...
6 березня 2024

Інформаційні виклики та оборонні тренди: до чого варто бути готовими у 2024 році – експертне обговорення

Актуальні питання безпекової політики в Україні обговорили експерти
3 березня 2024