Коментарі
Перегляди: 2114
4 квітня 2018

Помста активістам

Громадянське суспільство якраз було критерієм, за яким Україна у світових рейтингах мала найкращі показники.

Про таке заявив в ефірі "5 каналу" науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва", професор НАУКМА Олексій Гарань.

На запитання, якими можуть бути наслідками для України з боку ЄС через нескасування е-декларацій для громадських активістів, Гарань сказав:

"Ми виявилися в дуже непривабливому світлі, тому що обіцяється, а не роблять. Відповідальність лежить на одразу декількох інституціях і ми втрачаємо коло прихильників за Заході. Тобто нам потрібні займи МВФ, потрібна співпраця, а ми втрачаємо, бо західна аргументація полягає в тому, що дивіться, зараз починається атака на громадянське суспільство. А для чого тоді була Революція Гідності? І це їхня аргументація".

Гарань продовжив: "Тому я завжди кажу: дивіться, є різні міжнародні рейтинги, і країну оцінюють за багатьма критеріями - вибори, боротьба з корупцією, верховенство права, свобода ЗМІ, громадянське суспільство тощо… Громадянське суспільство якраз було критерієм, за яким ми мали найкращі показники. Що тепер буде? Тепер, те що відбувається зараз, трактується, як атака на громадянське суспільство і певною мірою воно так і є. Ну це погіршення рейтингів. Тому я питаю, кому це потрібно".

Експерт також припустив, чому нардепи таки не проголосували за скасування е-декларування для громадських активістів: "Я думаю, що електронне декларування для політиків, воно справді зачепило дуже багатьох людей, які сидять нагорі і в парламенті. І вони вирішили зробити помсту активістам. Те, що було тоді запроваджено з голосу Тетяни Чорновіл, це свідчить про те, що це помста".

Останні новини з категорії Коментарі

Чи зміниться робота РНБО за нового секретаря Литвиненка та чому звільнили Данілова – відповідають експерти

Олексій Гарань і Володимир Фесенко розповіли, що очікувати від нового секретаря РНБО Олександра Литвиненка, чому звільнили Данілова та чи зм...
29 березня 2024

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024