Опитування
Перегляди: 1529
4 лютого 2010

2-й тур Національного екзит-полу‘2010 – методика опитування й порядок оприлюднення

4 лютого 2010

Учасники прес-конференції:

  • Ірина Бекешкіна – науковий керівник Фонду «Демократичні ініціативи»,
  •  Ілько Кучерів — директор Фонду «Демократичні ініціативи»,
  • Андрій Биченко —директор соціологічної служби Українського центру економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова,
  • Валерій Хмелько – Президент Київського міжнародного інституту соціології, професор НАУКМА,
  • Тарас Шевченко – директор Інституту медіа-права, голова Наглядової ради «Національного екзит-полу’2010»,
  • Юрій Горбань – прес–секретар «Національного екзит-полу’2010» .


Питання до розгляду :

- методика проведення екзит-полу,
- порядок оприлюднення даних екзит – полу.

7 лютого 2010 року під час 2 туру виборів Президента України, Консорціум “Національний екзит-пол’2010”, до якого входять Фонд “Демократичні ініціативи”, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, проведуть Національний екзит-пол’2010.

Замовником опитування є Фонд «Демократичні ініціативи». Він здійснює управління проектом, а також фінансовий і медійний менеджмент екзит-полу. Опитування виборців проводитимуть Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр Разумкова, наукове керівництво, розробку вибірки і координацію робіт з опитування виконуватиме КМІС.

Планується опитати близько 16 500 респондентів на 300 виборчих дільницях. Похибка вибірки не перевищить 2.5 %.

Результати опитування будуть представлені в загальнонаціональному масштабі та в розрізі чотирьох регіонів:

Західний регіон — Закарпатська, Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області;
Центральний регіон — Житомирська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська області та місто Київ;
Південний регіон — АР Крим, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька і Дніпропетровська області;
Східний регіон
— Харківська, Донецька і Луганська області.

Головна мета проекту — забезпечити ефективний громадський контроль за чесністю виборчої процедури, а також отримати інформацію про соціально-демографічну структуру електорату кандидатів на посаду Президента України.

Результати загальнонаціонального опитування будуть оприлюднені після закінчення голосування 7 лютого 2010 року о 20.01 в Інформаційній агенції Інтермедіаконсалтинг.
Уточнені результати екзит-полу планується оголосити близько 23-ї години. Крім того, ця інформація буде синхронно опублікована українською й англійською мовами на сайтах:
http://www.exitpoll.org.ua, dif.org.ua, newcitizen.org.ua, www.kiis.com.ua, поширена за допомогою електронної пошти та соціальних мереж:
http://vkontakte.ru/club14300686 - група на Вконтакті
http://www.facebook.com/pages/Ukranskij-Naconalnij-Ekzit-pol2010-Ukrainian-National-Exitpoll2010/238377754546 - сторінка на Facebook
http://twitter.com/exitpollua офіційний акаунт у твіттері.

“Екзит-пол’2010” фінансується форумом міжнародних донорів, до якого на сьогодні входять такі організації: Програма демократичних грантів Посольства США в Україні, Міжнародний Фонд “Відродження”, Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив Посольства Канади в Україні, Програма малих проектів за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Канадсько-Українська фундація, Національний фонд підтримки демократії, Фонд Ч.Ст. Мотта (США).

Вперше до фінансування «Національного екзит-полу‘2010» долучились громадяни України, кандидати у Президенти України, юридичні особи та громадські організації.

Реалізація проекту перебуватиме під контролем міжнародних спостерігачів та Наглядової Ради, до якої увійшли авторитетні вітчизняні та зарубіжні експерти.
 

 

Останні новини з категорії Опитування

Повоєнне відновлення України та медіаспоживання: загальнонаціональне соціологічне опитування

Загальнонаціональне опитування проведене з 3 по 12 березня 2024 року на замовлення медіамережі «Вікно Відновлення»
28 березня 2024

"Нова українська школа" в 5–6-х класах: виклики впровадження

Результати опитування близько 600 педагогів/-инь, які працюють із 5–6-ми класами НУШ, і двох хвиль глибинних інтервʼю, проведених ГО “Смарт...
15 березня 2024

Підсумки 2023 року: громадська думка українців

Загальнонаціональне опитування проведено з 8 по 15 грудня 2023 року
27 грудня 2023

Соціально-економічні проблеми, ставлення до влади, ідентичність: регіональний вимір загальнодержавних викликів на Сумщині та Чернігівщині

Опитування проведено з 11 по 21 вересня 2023 року у Сумській та Чернігівській областях
16 листопада 2023